Projecte Suricata

La ciutat silenciosa

«Podem ser pioners preparant la ciutat per quan no portem mòbils pel carrer», li vaig suggerir al Xavi Roca, Director del DTI, el Departament Tècnic d’Internet de l’Ajuntament de Barcelona. Corria el juny del 2014 i aquell any m’ho passaria molt bé fent feina en un encàrrec estimulant: «sigues molt creatiu, atrevit, i no et tallis pensant que som l’Administració».
Projecte Suricata

Misió

El Projecte Suricata consistia a preparar Barcelona perquè la ciutat fos la interfície quan ningú no usés pantalles mentre es mogués per la ciutat. No passaria només que els humans consultaríem menys pantalles, sinó que els robots simplement mai no les necessitarien. No caldrien rètols físics, perquè cadascú –humans i robots– veurien el que necessitaven en cada precís moment.

Resultat

La idea del Projecte Suricata estava basada en quelcom senzill, però difícil alhora: etiquetar la ciutat amb metadades com a servei públic fonamental. L’Ajuntament de Barcelona  té la informació clau de tots els establiments i professionals que fan feina a la ciutat. Que oferís les metadades en una API pública serviria per a estimular l’enginy; qualsevol podria innovar en interfícies ciutadanes.

Serveis

Anàlisis i estratègia digital.

Article amb el relat: La ciutat silenciosa.

Articles al blog