Projecte Suricata

La ciutat silenciosa

«Podem ser pioners preparant la ciutat per quan no portem mòbils pel carrer», li vaig suggerir al Xavi Roca, Director del DTI, el Departament Tècnic d’Internet de l’Ajuntament de Barcelona. Corria el juny del 2014 i aquell any m’ho passaria molt bé fent feina en un encàrrec estimulant: «sigues molt creatiu, atrevit, i no et tallis pensant que som l’Administració».
Projecte Suricata

Misió

L’objectiu era el pla estratègic del DTI: el Projecte Suricata (en aquell moment «La ciutat silenciosa») consistia en preparar Barcelona perquè la ciutat fos la interfície quan ningú no usés pantalles mentre es movia per la ciutat. No caldrien rètols físics, perquè cadascú veuria els que necessitava en cada moment —el que més endavant, s’anomenaria Zero UI.

Resultat

La idea del Projecte Suricata estava basada en quelcom senzill, però difícil alhora: una API pública per convertir-se en servei públic fonamental. L’Ajuntament de Barcelona ja té la informació clau de tots els establiments i professionals que fan feina a la ciutat. Que l’API fos pública serviria per a estimular l’enginy; qualsevol podria innovar en interfícies ciutadanes.

Serveis

Analisis i consultoria

Articles al blog

Menú